A vse želje postanejo resničnost? Kdo vleče karte, katere želje se bodo uresničile in katere ne? Kdo je tisti, ki sprašuje in kdo tisti, ki odgovarja?

Želja se ne porodi osamljena. Pride ‘v paketu’. Na začetku precej neznanem. Izstreli jo, željo, bodisi naša podzavest, nek vzgib, oseba, dogodek, čustvo recimo, ko nam le obstoječe ni (več) dovolj, bi lahko rekli, ali, ko želimo iz nečesa, kar še ni ustvariti nekaj novega. Ali hočemo nazaj, nekaj starega.

Vrnimo se za hipec k tistemu paketu. Če je želja zvezda na nebu, ki jo želimo doseči, potem bo najbrž potrebno opraviti pot do tja. Do neba?! Kako dolgo pot je odvisno od tega kako močno ta zvezda sije, kje se torej nahaja in koliko zvezd je na poti do nje. Saj po teh zvezdah bomo stopali, se nanje opirali. Do tega, ko jo bomo držali v rokah, to našo zvezdo, bo gotovo preteklo kar nekaj dni in noči. Torej takrat, ponoči, ko je temno in tudi podnevi, ko ni dovolj sonca, takrat bomo potrebovali vso svojo svetlobo, da bomo videli pot. Potrebovali bomo veliko miru. Za jasnost in čistost. Veliko potrpežljivosti, razumevanja. Upanja in vere.

Tole o željah in svetlobi (našemu srčnemu hrepenenju) naj bo opora za vse tiste, ki ste morda obtičali ali se vam je kje v življenju zataknilo in ne gre zlahka naprej do te vaše zvezde. Kako je z uresničitvijo želja, kdo je dovolj močan, pameten, izkušen, komu gre bolje in komu življenje namenja več izzivov do velikega vozu? Kdo je na repu in kdo na krmilu? Kdo odloča? Mi. Mi sami smo pot in nebo in zvezda in želja. To vse smo mi. Imamo moč, da smo kar želimo. Tu ni razlik med nami. Moč imamo tudi, izbiro, da se okrepimo z vsem potrebnim, česar morda nismo prejeli v paketu z željo. Vse to imamo že v sebi. To je ta naša svetloba, ki nas vodi, vselej, da uresničimo prav vse, le temo je potrebno odstreti (navadno je tema strah ali nezaupanje vase). Le zložiti je potrebno to vse skupaj, povsem naravno in preprosto, kot smo zložili svojo željo.

Torej čas je, da resnično spoznamo svoje želje. Povabimo jih na sprehod, namenimo jim pozornost in prisluhnimo, kaj si one želijo. In kaj si mi. Si želimo enako? In zakaj, zakaj si koga ali česa želimo? Odgovorimo si na zakaj. Kaj je naslednji korak, ki ga moramo narediti? Kje smo na teh nevidnih stopnicah do svoje zvezde? Kako se bomo počutili takrat, ko jo bomo dosegli? Bomo še bolj čutili svojo svetlobo? In, kaj je moč narediti, ta hip? Iti lepo naprej. Samo naprej. Kajti z višine se vidi dlje. Vidi se tudi to, če smo morda spregledali kako zvezdo. Kako lestev. Ali kaj drugega iz paketa, ki smo ga prejeli z našo željo.

Kategorije: Blog