PROGRAM DELAVNIC 2019

 

Igra osvobajanja

Naše največje drame so naši lastni strahovi, večni dvomi in uničevalni vedenjski vzorci. Vse preživetvene strategije, čustvene rane in nepredelano od kdo ve kdaj. Vse tisto, čemur se izogibamo (bolečina), pa slej kot prej znova privre na dan. Kako bi bilo znati dvigniti se nad vse to? Kako ravnati takrat, kadar zdrsnemo navzdol? Kako ostati odprt in se ne zapreti? V vodeni vaji bomo občutili, ako doseči stanje jasnosti in miru. Budne pozornosti. Globine. Tišine. Lepote.

 

Cilji in prepričanja pod drobnogledom

Cilje si je potrebno ne le zastavljati, pač pa je ključno to, kako jih zastaviti. Vprašati se je potrebno celo vrsto vprašanj, npr. Kaj je moj cilj? Sem vključen(a)v cilj – vidim sliko sebe v cilju? Ali predstavlja moj cilj pozitivni namen, načrt, rešitev trenutnega stanja? Kaj me ovira, da bi dosegel(a) ta cilj? Kakšno prepričanje potrebujem? Človek zmore doseči in imeti vse, samo, če je sposoben razviti tako stopnjo védenja, v katerem ni prostora niti za kanček dvoma. Kako doseči tako stopnjo zavesti, bo ponazorila vodena vaja.

 

O naših potencialih, vztrajnosti in strasti

Športna formula uspeha pokaže, da so potenciali in talenti šele osnova. V nadaljevanju so ključnega pomena za rast in razvoj trdo delo, trening in vztrajnost, predvsem pa za preboj potrebujemo še strast, pogum in vero vase. Delavnica nas bo vodila vodi skozi 10 korakov do maksimalnega lastnega potenciala, ABC liste lastnih sposobnosti in talentov pa podprle v razmisleku o tem, katera so naša močna področja, ki bi jih veljalo razvijati, kje ležijo naši talenti ter kako odkriti in sproščati svoje potenciale.

 

Svet, ki ga slika naša zavest

Naš svet ustvarja – kdo? Stanje naše zavesti. Namreč, vsi naši odzivi, razpoloženja, misli in čustva so posledica stanja naše zavesti. Višja kot je nihajna frekvenca našega energijskega polja, lahkotneje in jasneje delujemo. Če nas pa obvladuje strah, ena najnižjih vibracij, nas to posledično vleče k tlom, zavira in slabi. Naša dejanja so torej posledica notranjih stanj. V vodeni vaji bomo izkusili, kako lahko svoje nihanje (resonanco) spreminjamo; pomeni, prikličemo določeni misli za spreminjanje, osvobajanje in zdravljenje in kako zakon privlačnosti občutimo v vsakdanu.

 

Reševanje konfliktnih situacij

Popuščanje, izogibanje, kompromis, sodelovanje? Predstavljene bodo tehnike in orodja, ki nam pomagajo reševati konfliktne situacije. Kako izkoristiti moč poslušanja, zrcaljenja, ponavljanja, intonacije, predlogov za izboljšavo? Pomembna je miselnost, da je vsak konflikt mogoče rešiti, ne glede na okoliščine njegovega nastanka, vpletene, intenzivnost. Teorijo bomo podprli z vodeno vajo Sožitje dveh polov, ki podpira sprejemanje in vzajemnost dveh na videz nasprotujočih si sil oziroma skladnosti.

 

Izvedba in cena

Delavnice izvajam Iris Kline Arih, resonančna coachinja in soustanoviteljica zavoda Učenje za življenje. Posamezna delavnica traja 2 uri in se izvaja v prostorih naročnika, po dogovoru tudi v drugem okolju. Vključuje vodene vaje, ki se izvajajo sede, če prostor dupušča, tudi leže, na blazinah. Program je možno prilagoditi večji ali manjši skupini ter podaljšati v niz delavnic. Cena se določi glede na izhodišča naročnika.

 

Prijavnica