Vsaka oseba ima svojo edinstveno vibracijo.

Zakon privlačnosti se ves čas odziva na to našo vibracijo, zato je pomembno, da smo s tistim, kar si v življenju želimo, vibracijsko usklajeni – v resonanci.

 

Pojmovanje resonance

Resonanca kot pojem izhaja iz fizike in prikazuje, kako lahko lokalno ločeni predmeti skupaj nihajo. Tako kot v uspešnem orkestru različni instrumenti ustvarijo ločeno nihanje, povezano v harmonično celoto, tako predstavlja resonanca v življenju biti v harmoniji s samim seboj in lastnim okoljem, tako da lahko ljudje med seboj enakopravno sodelujemo. Pojem resonanca, ki ga uporabljam, izvira iz besede Resonanz, kar v nemščini pomeni ponovni zven ali sozvočje. V angleščini pomeni Resonance harmoničnost ali flow. Govorimo o našem lastnem nihanju, naši frekvenci, na kateri se nas da doseči. To nihanje lahko spreminjamo s svojimi mislimi. Določena nihanja lahko prikličemo za spreminjanje, zdravljenje, osvobajanje.

 

Uspešni smo, ko čutimo občutek notranje moči in ravnovesja in se soočamo s sedanjostjo samozavestni.

Resonančni coaching po Kutschera-Resonanz® metodi dokazuje, da ljudje v resonanci zlahka odkrivamo svoje sposobnosti in talente in uživamo zdravje in uspeh. Metoda združuje učinkovite, preizkušene pristope in teorije: celovit in sistemski pristop, superlearning, NLP (nevrolingvistično programiranje), transakcijska analiza, mentalni trening, ustvarjalne, intervencijske idr. tehnike. Zahteve glede vsebine in usposabljanja izpolnjujejo merila in smernice IANLP (Mednarodno združenje za NLP), ÖVNLP (Avstrijska krovna organizacija za NLP), John Grinder “Quantum Leap” (so-ustanovitelj NLP), ICO (International Coaching Organization), SWISS NLP (Zveza švicarskega NLP).

 

Štirje stebri moje coaching prakse

Vsak od nas ima svojo edinstveno vibracijo. Naša energija ustvarja našo vibracijo. Zakon privlačnosti se ves čas odziva na to našo vibracijo, zato je pomembno, da smo v resonanci s tistim, kar si želimo v življenju.

Imamo neizmerno notranjo moč, potencial in modrost, da vsa spoznanja o sebi izkoristimo v svoj prid, na način, da se dvigujemo in odpiramo, spoznavamo in oživljamo tiste dele sebe, ki so bili doslej, zaradi obrambnih vedenjskih vzorcev in čustvenih ran iz preteklosti, potlačeni.

Smo celovita bitja, zato je potrebno upoštevati telesno, umsko, duševno in duhovno dimenzijo; torej svoje telo, um, čustva in zavest.

Duh raziskovalca v nas, radovednega otroka in ustvarjalca, ki je prisoten v vsakem od nas, je potrebno le oživiti, izvabiti iz svojih globin in mu ponuditi odprt prostor, da se uresniči, ga negovati in mu dovoliti spoznavati in izkušati sebe – v vsej svoji polnosti.