Vsaka oseba ima svojo edinstveno vibracijo - resonanco.

Zakon privlačnosti se ves čas odziva na to našo vibracijo, zato je pomembno, da smo v resonanci s tistim, kar si želimo v življenju. Doživimo namreč vse tisto, s čimer v resonanci smo, kar sami pritegnemo nase.

Pojem resonanca, ki ga uporabljam, izvira iz besede Resonanz, kar v nemščini pomeni ponovni zven ali sozvočje. V angleščini pomeni Resonance harmoničnost ali flow. To je dejansko naše nihanje, naša lastna frekvenca, na kateri se nas da doseči. To nihanje lahko spreminjamo s svojimi mislimi. Določena nihanja lahko prikličemo za spreminjanje, zdravljenje, osvobajanje.

V resonančnem coachingu spoznavamo, kako lahko spreminjamo svoje nihanje in kako pozitivne učinke tega občutimo v vsakdanu.

Resonanca kot pojem, vzet iz fizike, prikazuje, kako lahko lokalno ločeni predmeti skupaj nihajo. Tako kot v uspešnem orkestru različni instrumenti ustvarijo ločeno nihanje, povezano v harmonično celoto, tako predstavlja resonanca v življenju biti v harmoniji s samim seboj in lastnim okoljem, tako da lahko ljudje med seboj enakopravno sodelujemo.

Uspešni smo, ko čutimo občutek notranje moči in ravnovesja in se soočamo s prihodnostjo samozavestni.

Resonančni coaching po Kutschera-Resonanz® metodi dokazuje, da ljudje v resonanci zlahka odkrivamo svoje sposobnosti in talente in uživamo zdravje in uspeh. Metoda združuje učinkovite, preizkušene pristope in teorije: celovit in sistemski pristop, superlearning, NLP (nevrolingvistično programiranje), transakcijska analiza, mentalni trening, ustvarjalne, intervencijske idr. tehnike. Zahteve glede vsebine in usposabljanja izpolnjujejo merila in smernice IANLP (Mednarodno združenje za NLP), ÖVNLP (Avstrijska krovna organizacija za NLP), John Grinder “Quantum Leap” (so-ustanovitelj NLP), ICO (International Coaching Organization), SWISS NLP (Zveza švicarskega NLP).