O meni

Kdo sem?

Iris Kline Arih. V sebi mirna. Pozorna na najmanjše stvari, ki prinašajo največjo srečo.

Resonančna coachinja. Soustanoviteljica zavoda Učenje za življenje. Univerzitetna diplomirana ekonomistka z večletnimi izkušnjami v tržnem komuniciranju. Izpolnjuje me ustvarjanje in povezovanje na področju podpore ljudi pri njihovi osebnostni in poslovni rasti, partnerstvo, materinstvo, prijateljstvo, šport. Spokojnost in živost. Narava.

»Ne morem se spomniti ničesar boljšega kot biti prijazna, nežna in ljubeča do tebe«, sem nekega dne zapisala prijatelju, v razmišljanju, kaj je tisto največ, kar mu lahko dam? Kar lahko dam – predvsem sebi. 

 

Metoda dela

Naziv resonančna coachinja sem pridobila na inštitutu Institut Kutschera s sedežem na Dunaju, kjer sem se izobraževala v letih 2016 in 2017. Metoda, ki jo uporabljam, se imenuje Kutschera-Resonanz®. Razvila jo je Dr. Gundl Kutschera, ustanoviteljica inštituta, ki od leta 1974 izvaja raziskave o tem, kaj sestavlja dobro in zdravo komunikacijo, kako se je lahko uči in nauči in kako lahko posameznik odkrije svoje talente in jih živi. Metoda združuje poučevanje, raziskovanje in praktično delo, uporabno na številnih področjih (otroci, mladi, družine, gospodarstvo, izobraževanje, regionalni razvoj, medkulturno sodelovanje,…). Inštitut že desetletja v več državah uspešno izvaja izobraževanja, treninge, coachinge, seminarje in številne druge aktivnosti. 

Kutschera-Resonanz® Coach združuje najbolj učinkovite metode preizkušenih pristopov in teorij: celovit in sistemski pristop, superlearning, NLP (nevrolingvistično programiranje), transakcijska analiza, mentalni trening, ustvarjalne, intervencijske idr. tehnike. Zahteve glede vsebine in usposabljanja Kutschera-Resonanz® Coach izpolnjujejo merila in smernice IANLP (Mednarodno združenje za NLP), ÖVNLP (Avstrijska krovna organizacija za NLP), John Grinder “Quantum Leap” (so-ustanovitelj NLP), ICO (International Coaching Organization), SWISS NLP (Zveza švicarskega NLP).

Komunikacije v resonanci se učimo na lahkoten in igriv način.

Kot resonančna coachinja vas spodbujam in vodim pri tem, da prepoznate in aktivirate svoje lastne potenciale, opustite omejujoča prepričanja in oblikujete nove možnosti.