1. Vsak od nas ima svojo edinstveno vibracijo – resonanco.

Naša energija ustvarja našo vibracijo. Zakon privlačnosti se ves čas odziva na to našo vibracijo, zato je pomembno, da smo v resonanci s tistim, kar si želimo v življenju. Doživimo namreč vse tisto, s čimer smo v resonanci, kar sami pritegnemo nase.

 2. Imamo neizmerno notranjo moč, potencial in modrost, da vsa spoznanja o sebi izkoristimo v svoj prid

Imamo neizmerno notranjo moč, potencial in modrost, da vsa spoznanja o sebi izkoristimo v svoj prid, na način, da se prepustimo plesu lahkotnosti in igrivosti, se dvigujemo in odpiramo, spoznavamo in oživljamo tiste dele sebe, ki so bili doslej, zaradi obrambnih vedenjskih vzorcev in čustvenih ran iz preteklosti, potlačeni.

3. Smo celoviti

Smo celovita bitja, zato je potrebno upoštevati telesno, umsko, duševno in duhovno dimenzijo; torej svoje telo, um, čustva in zavest.

4. Raziskovalec živi v nas

Duh raziskovalca v nas, radovednega otroka in ustvarjalca, ki je prisoten v vsakem od nas, je potrebno le oživiti, izvabiti iz svojih globin in mu ponuditi odprt prostor, da se uresniči, ga negovati in mu dovoliti spoznavati in izkušati sebe – v vsej svoji polnosti.

Vsakdo ima svoje mesto moči

Vsakdo ima svoje ‘mesto moči’. V resonančnem coachingu je mesto moči kraj v naravi, kjer močno občutimo notranji mir, radost, neomejenost, ustvarjalnost, ljubezen. Duhovni učitelji imenujejo ‘tega, ki občuti’ naš glas božanskega, višji jaz, duša… tisto, kar je na drugi strani omejenega. Na mestu moči se rodijo čarobne besede, občutki, kako sami sebe občutimo, svoje srčno hrepenenje, svoje poslanstvo, svojo nalogo. Na mestu moči k tišini v sebi pristopamo brez želja in hotenj.

Kitajski modrec Seng T’san je zapisal: “Prenehaj govoriti, prenehaj misliti, pa ne bo ničesar, česar ne bi razumel.” Je karta za srečo res tako na dosegu? Občutiti je, da.

MESTO MOČI je le ena od vodenih vaj, ki jih ponuja resonančni coaching; vaje so namenjene sproščanju, krepitvi moči, pozornosti in jasnoti, prisluškovanju notranjemu stanju ter prehajanju od mišljenja k zavedanju.

Med najbolj priljubljenimi so sledeče.

MEDICINSKO KOLO: Kaj je naša naloga in kako nas narava podpira pri naši usmeritvi?

SO-HUM (soham): Meditacija za koordinacijo uma in telesa, krepitev pozornosti in jasnosti.

GO FOR IT: Skozi dvom in frustracijo – z motivacijo – do slike sebe v cilju.

HUNA: Spreminjanje omejujočih prepričanj.

FELDENKRAIS: Sistem vaj, s katerimi prevzgojimo slabe vzorce gibanja.

Vaje opozarjajo na pomembno dejstvo; če bo v naši notranjosti vse lepo in prav, bo tudi zunaj nas. Zavest o notranjem telesu prinaša višjo vibracijsko frekvenco energijskega polja, pomeni, večjo psihološko zaščito, krepitev imunskega sistem, upočasnjeno staranje in pospešeno zdravljenje.

Kategorije: Blog