V zadnjem času imam priložnost, najraje temu rečem kar privilegij, delati z ekipami. Bolje rečeno z vodji ekip. Na treningih vodstvenih veščin pod blagovno znamko BMC International – Družba za odličnost skupaj iščemo nove načine za ustvarjanje zdravega, sodelovalnega vzdušja, ki podpira ustvarjalnost, inovativnost in razvoj. Zasledujemo cilj usmerjati ekipo v pravo smer, jo ohranjati skupaj in ji pomagati dosegati uspeh.

Ključ za doseganje uspeha na katerem koli področju našega življenja so vprašanja, ki si jih zastavljamo. Tako si tudi mi z ekipami – vodji zastavljamo vprašanja:

  • Kako premikati svoje ljudi skozi globoko čustveno povezavo imenovano resonanca?
  • Kako oblikovati specifični voditeljski stil – resonančni vodja, da boste kot vodja odmevnejši in učinkovitejši?
  • Kako s čuječnostjo, upanjem in sočutjem resonanco ne le ohranjati ampak tudi prenašati na druge?
  • Kako motivirati svoje ljudi, da sledijo skupni viziji tudi v trenutkih, ko je najtežje?
  • Kako postane vaša ekipa, uglašena na vašo frekvenco, navdušena, ustvarjalna in energična; odporna, prilagodljiva in najboljša možna verzija?

Raziskave iz področja neuroznanosti potrjujejo, da so ljudje s sposobnostmi resonančnega voditelja na nezavednem nivoju sposobni aktivirati tisti del možganov, ki je povezan s pozitivnimi čustvi. Vaše razpoloženje vpliva na razpoloženje vaše ekipe. Resonančni voditelji so usklajeni z ljudmi okrog sebe. Imajo sposobnost graditi zaupanja vredne odnose in motivirati ekipo, da sledi skupni viziji v trenutkih, ko situacija ni lahka. Resonančno voditeljstvo se vse bolj kaže kot naravni pristop, da napredujete na zdrav in trajnostni način. ‘Future Leadership Template’ za popoln dostop do sinergije vaše ekipe je na dosegu že danes.

 

Kategorije: Blog